Hver eneste høst lanseres kremen av norske bøker, og det er dette vi kaller for bokhøsten. Her finner du en liste over noen av denne høstens mest populære bøker.

Mange som er glade i å lese klager over at det ikke er nok tid i hverdagen til å sette seg ned med en god bok, og da kan det å høre på lydbok være redningen. Lydbok kan du nemlig høre på hvor som helst og når som helst, og er perfekt på vei til og fra jobb. Det er mange steder du finner lydbøker, for eksempel på lydbokapper.com, og utvalget har aldri vært større enn hva det er i dag. Og selv om du begynner å høre på lydbok, betyr selvsagt ikke det at du ikke kan lese papirbøker når du har tid til det. Husk at også høstens nyheter finnes i butikkhyllene, slik at du kan få med deg de mest populære utgivelsene med en gang.

Om å bli voksen

bøkerMange unge forfattere er nå i ferd med å bli voksne, og sliter litt med det. Av akkurat den grunn er det mange bøker om akkurat dette temaet for tiden, men få skriver så godt om det som Marie Aubert. I boken hennes «Voksne mennesker», som har fått svært god omtale, får du som leser et svært godt innblikk i en slik problemstilling. Boken er lettlest, språket er godt, og problematikken er en mange vil kjenne seg igjen i:

For noen kan det føles som det å få barn er toppen av lykke. Andre kan greit klare seg uten – NRK

Om å ikke ville ha barn

I høst har Linn Strømborgs lille roman «Aldri, aldri, aldri» satt sine spor i den norske litteraturdebatten – og det skyldes tematikken i boken. Boken handler om en kvinne på 35 år, som ikke ønsker å få barn. Boken er også svært velskrevet med et godt driv, og har toppet bestselgerlistene flere uker på rad. Dette er en liten godbit – helt uavhengig av om du ønsker deg barn eller ikke.

Om å sette et punktum

I høst lanserer en av Norges mest folkekjære forfattere, Dag Solstad, siste bok i sin trilogi om Bjørn Hansen. Boken heter, i kjent Solstad-stil, «Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen», og følger opp utgivelsene «Ellevte roman, bok atten» og «17. roman». Et samlet norsk litteraturpublikum gleder seg til denne boken, og det er skyhøye forventninger til Solstad.

Om det norske

Kronprinsesse Mette Marit er medredaktør for en ny bok om det å være norsk. Boken «Hjemlandet og andre fortellinger” samler historiene til tolv norske forfattere, og har et forord som inkluderer et svært personlig intervju med kronprinsessen. Her forteller hun for eksempel om hvordan hun barberte vekk alt håret på hodet da hun var yngre, men også om hvordan hun fortsatt anser seg selv som en rebell. Med seg på laget har hun fått noen av landets desidert beste forfattere, som blant andre Agnes Ravatn, Dag Solstad og Geir Gulliksen. For alle som er opptatt av tingenes tilstand i landet vårt, vil dette være en bok som det er verdt å lese.