Ofte finner leseglade mennesker harde firkantede pakker under juletreet eller til bursdagen. Om noen er glade i å lese vil de hvert fall sette pris på enda en bok, eller hva? Vel, det finnes mer enn bare bøker å gi til lesehesten i familien.

Minneverdige øyeblikk og opplevelser er gode gavetips til dem som har alt. Men selv om man ikke har alt, er det likevel en fantastisk gave. Flere og flere nordmenn dropper materielle gaver til dem de er glade i. Opplevelser ligger nemlig høyt oppe på de fleste ønskelister, og er også den perfekte gaven å gi bort. Ja, faktisk så perfekt at selv lesehester mer enn gjerne river seg løs fra boken sin en stund.

Noe for enhver smak

Selv om noen er glade i å lese, betyr det ikke at alle som elsker bøker er samme type personer. Det finnes nemlig en haug av ulike sjangere, og det er ikke alle som ønsker seg de mest leste bøkene for 2022 akkurat. Noen foretrekker krimbøker over selvhjelpsbøker, mens andre foretrekker romantikk over biografier. En ting de fleste bokelskere har til felles, er at de tar seg tid til å sette seg ned og drømme seg bort. Ved å gi en opplevelse til dem er derfor noe som river dem løs fra hverdagen og garantert blir satt pris på. Nettopp derfor er en opplevelse et godt gavetips for dem som elsker bøker, så lenge du vet hva slags bøker de liker.

Hvilke opplevelser passer til hvem?

En krimelsker vil nok sette pris på et escape room som vil få dem til å føle seg i ett med et mysterium de må løse. En romantiker vil garantert elske å bli oppvartet med en romantisk middag hvor alt virkelig foregår slik man ser på film eller i bøker. En Harry Potter fan vil nok bli i ekstase av å besøke Harry Potter escape room i Oslo. Selvhjelpsnerden vil nok føle seg omringet av idyll under en yogatime. Og en bokelsker som virkelig foretrekker å være alene vil nok kose deg på en hytte ute i skogen i rolige omgivelser. Med andre ord trenger ikke bokelskeren å få nok en bok i gave, men heller en opplevelse som matcher personligheten og er med på å skape minner for livet.