Det å leve seg inn i en historie kan være en helt magisk måte å komme seg bort fra sin egen hverdag på. Dette kan gjøres på mange måter, men to populære måter er enten gjennom å lese en god bok eller å se en god film. Dette kan også kombineres, da det er mange bøker som senere har blitt omgjort til filmer.

film

Det er noen titler som er mer kjente enn andre, og noen av dem er mer kjente som bøker enn som filmer. Dette varierer, men det er helt klart et godt utvalg i denne kategorien. Noen av de mest kjente bøkene som har blitt omgjort til film, er:

  • James Bond
  • Scarface
  • The Imitation Game

James Bond er kanskje en av de mest kjente seriene innen film, og det er ikke mange som vet at det opprinnelig er bøker som står bak disse kjente historiene. Den første boken ble faktisk utgitt i 1953, og boken ble absolutt ikke en umiddelbar suksess. Det kan egentlig trygt sies at filmene har slått bøkene når det kommer til populæritet.

Innen mafiafilmer er trolig Scarface en av de mest kjente titlene. Også her er det et fåtall som vet det at historien opprinnelig ble presentert i bokform. Boken Scarface ble utgitt så langt tilbake som i 1929, og det tok noen år før filmen var et faktum. Filmen ble nemlig ikke ferdiglaget før i 1983, men den gjorde enorm suksess. Igjen ble filmen en større suksess enn boken.

The Imitation Game er en litt nyere eksempel på en bok som blir til film. Boken ble skrevet i 1983 av forfatteren Alan Turning. Det er en utrolig spennende historie som blir fortalt i boken, og det kommer neppe som noen overraskelse at den i senere tid ble omgjort til film. Filmen The Imitation Game ble utgitt i 2014 og gjorde stor suksess med en gang. Det er en gripende og viktig historie som blir presentert, men det skal sies at filmen ikke følger boken til punkt og prikke. Det gjelder kanskje å komme seg gjennom boken og filmen, og selv gjøre seg opp en mening om hvilken som egentlig er best.